Kuinka valita suorahakukumppani rekrytoinnin tueksi?

Rekrytointi on haastava, resursseja vaativa prosessi organisaatiossasi. Varsinkin johdon ja huippuammattilaisten löytäminen voi osoittautua vaikeaksi, eikä työhön tunnu löytyvän tarpeeksi aikaa organisaationne sisällä. Päätät kääntyä suorahaun ammattilaisten puoleen, mutta toimijoita on Suomessakin lukuisia. Kuinka valitset yrityksellesi parhaan kumppanin tehtävään?

Helpottaaksemme sopivan kumppanin löytämistä, kirjoitimme avuksesi tarkistuslistan suorahakukonsultin valintaan. Suosittelemme tarkastamaan, että ainakin nämä viisi kohtaa täyttyvät, kun valitset kumppanin suorahakuun.

1. Yhtenevät arvot

Suorahakukonsultin kanssa tehdään tiivistä yhteistyötä onnistuneiden rekrytointien saavuttamiseksi. Yhteistyötä helpottaa huomattavasti se, jos organisaatiosi ja suorahakutoimijan arvot kohtaavat. Rekrytointi on ennen kaikkea ihmisten kohtaamista, jolloin yhteinen arvopohja ihmisten kunnioittavasta kohtaamisesta korostuu. Kun jaatte samanlaista arvopohjaa, saadaan organisaationne arvot, johtaminen ja kulttuuri sisällytettyä hakuprofiiliin parhaalla mahdollisella tavalla. Näin yhteistyönne hakuprofiilin rakentamisessa toimii mahdollisimman saumattomasti.

Meillä SAMilla toimintamme keskiössä ovat ihmisten arvostaminen, asiakaslähtöisyys ja vastuullisuus. Lue lisää arvoistamme.

2. Hakija- ja asiakaslähtöinen toiminta

Suorahakua tehdään ihminen ihmiselle. Toiminta on tuloksellisinta silloin, kun se on paitsi asiakaslähtöistä, myös hakijaa kunnioittavaa. Hyvä suorahakukonsultti arvostaa jokaista hakijaa ja varmistaa yhdenmukaisen hakijakokemuksen johtamisen. Asiantunteva suorahakukonsultti osaa myös haastaa toimeksiantajaa positiivisella tavalla, jotta parhaaseen mahdolliseen lopputulokseen päästään sekä toimeksiantajan että hakijoiden näkökulmasta.

Me SAMilla pidämme huolen asiakkaamme maineesta ja brändistä. Toimimme yhdessä kumppaneina, ja meille on ensiarvoisen tärkeää säilyttää avoin kommunikaatio niin asiakkaiden kuin hakijoiden kanssa. Olemme saaneet asiakkailtamme kiitosta nopeudesta ja hyvästä yhteydenpidosta. Lue lisää Digitan asiakastarinasta.

3. Läpinäkyvä ja tehokas prosessi

Minkälainen suorahakukonsultin rekrytointiprosessi on? Onko prosessi läpinäkyvä ja avoimesti kerrottu, jotta voit arvioida sen toimivuutta etukäteen? Standardoitu ja testattu prosessi varmistaa sujuvan ja tehokkaan rekrytoinnin asiakkaalle. Avoin kommunikaatio on myös avainasemassa; konsultteihin, jotka viestivät sekä toimeksiantajan että hakijan suuntaan aktiivisesti, ollaan yleensä tyytyväisempiä.

SAMin systemaattisen ja läpinäkyvän, ihmistä varten suunnitellun rekrytointiprosessin kesto on 4-6 viikkoa toimeksiannon laajuudesta ja toimeksiantajan aikataulusta riippuen. Raportoimme aina säännöllisesti prosessin etenemisestä, ja jokaiseen hakuprosessiimme osallistuu ainakin kaksi konsulttia. Lue lisää rekrytointiprosessistamme

4. Kokeneet konsultit oikealla toimialatuntemuksella

Kokemuksen tuomaa varmuutta ja osaamista tuskin tarvitsee erikseen perustella. Ota huomioon kuitenkin myös konsulttien toimialatuntemus ja omakohtainen kokemus vastaavista tehtävistä tai niiden johtamisesta – tämä on tärkeä merkki siitä, että toimijalla on edellytykset onnistua juuri sinun organisaatiosi ja kyseisen position toimeksiannossa. 

Vaikka yli 20 vuoden kokemus tuo kiistatta etuja, halusimme SAMilla lähestyä toimintaamme vuonna 2021 täysin uudesta näkökulmasta. Organisaatiomme erottuu muista toimijoista yhdistämällä liike-elämän huippuammattilaiset eri johtajapositioista ja toimialoilta ketterään ja nykyaikaiseen toimintamalliin. Lue tarinastamme ja vuonna 2021 tehdystä muutoksesta täältä.

5. Luotettavuus ja laatu

Kuinka voit varmistua suorahaun laadusta? Mikäli suorahakutoimija mittaa toimintaansa säännöllisesti ja tekee korjaavia toimenpiteitä tulosten perusteella, voi työn laadukkuudesta saada päätöksentekoa tukevaa indikaatiota. Suora palaute hakijoilta sekä toimeksiantajilta on paras mahdollinen mittari hakujen onnistumisesta.

SAMilla seuraamme jatkuvien laatumittausten avulla ehdokkaiden ja asiakkaiden kokemuksia. Hakuprosessimme toteutamme aina luottamuksellisesti ja hyvää hallintotapaa noudattaen. Lue lisää lähestymistavastamme.


Jos SAMin toiminta herätti kiinnostuksesi, ota yhteyttä konsultteihimme, jotka mielellään kertovat meistä lisää. Voit myös jättää meille tarjouspyynnön, ja olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian. Otetaan selvää yhdessä, olisimmeko oikea suorahakukumppani organisaatiollesi.