Ensiluokkainen hakijakokemus palvelee kaikkia suorahaun osapuolia

Hakija- ja asiakaskokemukseen keskittyminen saattaa kuulostaa itsestäänselvyydeltä, jota ei tarvitse erikseen suorahaun tai rekrytointien yhteydessä mainita. Sitä se ei kuitenkaan ole, vaan asia on syytä ottaa toiminnan keskiöön, jotta se saa ansaitsemansa panostuksen.

Suorahaku on tuloksellisinta silloin, kun toiminta lähtee paitsi asiakkaan myös hakijan tarpeista ja kunnioittamisesta – tehdäänhän suorahakua ihmisenä ihmiselle. Kaikista tehokkainkaan prosessi tai kokenein konsultti ei riitä takaamaan onnistunutta suorahakua tai rekrytointia, mikäli toiminta ei ole ihmisläheistä tai hakijakokemusta ei ole mietitty aidosti ehdokkaan näkökulmasta. Mitä ensiluokkainen hakijakokemus sitten tarkoittaa?

Huonot kokemukset suorahausta toimivat innoittajina

Toimeksiantaja – tiedämme miltä sinusta tuntuu. Me SAM:ilaiset olemme olleet itsekin asemassasi, jolloin meitä ihmetytti suorahakuprosessin hitaus ja laadun vaihtelevuus. Usein prosessin etenemisestä ei tullut tarpeeksi tietoa, ja koko suorahaku tuntui jäävän irralliseksi organisaation kulttuurista ja työnantajakuvasta. 

Meilläkin oli liikaa kokemuksia avoimeksi jääneistä prosesseista ja ehdokkaiden välinpitämättömästä kohtelusta. Tämän halusimme muuttaa kun ryhdyimme toimeen tavoitteenamme uudistaa paitsi SAM:in toimintaa myös koko suorahakutoimialaa.

Avain toimivaan palvelukokemukseen on yhteistyössä. Siksi meille on tärkeää pitää kokonaisuuden kaikki avainhenkilöt, eli ehdokas, toimeksiantaja sekä SAM-konsultti prosessissa mukana ja tietoisena tilanteesta. Onnistuneen rekrytointiprosessin edellytys on asiakkaan liiketoiminnan ja organisaation perusteellinen ymmärrys ensiaskeleesta alkaen, ja ymmärrys voidaan saavuttaa ainoastaan avoimella ja aktiivisella kommunikaatiolla.

Välitämme hakijoista aidosti

Hakija – olemme puolellasi. Hyvä suorahakukonsultti arvostaa jokaista hakijaa ja varmistaa yhdenmukaisen hakijakokemuksen johtamisen. Meille on tärkeää kartoittaa ehdokkaat huolellisesti: selvitämme ehdokkaiden työkokemuksen, osaamisen ja taustan, persoonallisuutta, arvoja ja motivaatiota unohtamatta. Näin varmistamme, että avoin työtehtävä kohtaa mahdollisimman hyvin hakijan toiveiden ja kykyjen kanssa.

Haastattelemme, arvioimme ja teetämme tarvittaessa ennakkotehtäviä ja kyvykkyysanalyyseja. Pidämme kiinni sovituista aikatauluista ja sujuvasta, läpinäkyvästä rekrytointiprosessista. Kommunikoimme aina henkilökohtaisesti, ja pidämme hyvät hakijat listoillamme vaikka ensimmäinen haettu työtehtävä ei aukeaisikaan.

Mikäli uudet haasteet kiinnostavat, mutta omaa osaamista ja motivaatiota vastaavaa työtehtävää ei juuri nyt satu olemaan markkinoilla avoimena, kannustamme silti ilmaisemaan mielenkiintosi myös ympäröivälle maailmalle. Yksi tapa tähän on jättää avoin hakemus SAM:ille. Lähettämällä ansioluettelosi meille, olemme yhteydessä sinuun, kun sinulle sopiva tehtävä avautuu. 

Haluamme hakemuksen tekemisen olevan helppoa. Siksi voit toimittaa ansioluettelosi meille tuomalla tietosi suoraan LinkedInistä. Oma LinkedIn-profiili kannattaa myös pitää ajantasaisena, sillä se on nykypäivänä työelämässä digitaalinen CV ja käyntikortti. Jos kaipaat vinkkejä LinkedInin kanssa, älä epäröi olla yhteydessä meihin partnereihin. Verkostoidu myös ihmeessä meidän kaikkien kanssa.

Tavoitteenamme on parempi työelämä 

Suorahausta puhuttaessa ehdokkaat ovat useimmiten työsuhteessa eivätkä välttämättä hae juuri nyt uusia töitä. Siksi on äärimmäisen tärkeää, että suorahakukumppani panostaa ymmärrykseen tarjolla olevasta roolista, toimeksiantajan yrityskulttuurista sekä ehdokkaista itsessään. Kun oikeat ihmiset yhdistetään oikeisiin yrityskulttuureihin, päästään kohti parempaa työelämää, joka palvelee kaikkia niin yksilöistä organisaatioihin asti.

Meille on äärimmäisen tärkeää tarkastella omaa toimintaamme kriittisesti, jotta kehitymme ja voimme palvella toimeksiantajia ja ehdokkaita parhaalla mahdollisella tavalla. Siksi mittaamme onnistumistamme kyselyillä, jotka lähetetään jokaiselle hakuprosseihin osallistuneille ehdokkaille. Mikäli siis olet SAM:in kanssa tekemisissä ja lähdet mukaan suorahakuprosessiimme, näkemyksesi ja palautteesi ei jää huomiotta.

Kiinnostuitko SAM:ista hakijana tai toimeksiantajana? Lue meistä lisää verkkosivuiltamme: